| Telefon: +36 22 501 632

Seacon Europe Kft. | 8000 Székesfehérvár, Móricz Zs. u. 14.

Ezzel kezdődjön Tartalmazza Pontos kifejezésHasonló kifejezés
Kifejezés Meghatározás
Dolgok Mesterséges Intelligenciája

A Dolgok Mesterséges Intelligenciája (angolul Artificial Intelligence of Things, AIoT) egy általános kifejezés a mesterséges intelligenciának a tárgyak internetére (IoT) történő alkalmazására ‒ ez egy új megközelítés, amely a sok egyszerű digitális kapcsolat leírására szolgál egy IoT rendszer hardver elemei között. A Tárgyak Internete milliárdnyi összekapcsolt eszközből állhat, beleértve a hagyományos, és az egymással hálózatba kapcsolt, internetes protokollokon keresztül kommunikáló eszközöket is. A Mesterséges Intelligenciával kiegészítve az IoT rendszerek új kérdéseket és újabb lehetséges megoldásokat vetnek fel, illetve mutathatnak.

Amikor a Dolgok Internetjén az elemzéseket, műveleteket automatizált módon hajtják végre, a dolgok mesterséges intelligenciájáról beszélünk.
A vállalatok és szervezetek ezzel szemben a dolgok mesterséges intelligenciájáról akkor beszélnek, amikor azoknak a lehetséges műveleteknek bővítéséről, kiterjesztéséről, fejlesztéséről beszélnek, amiket az egyes felhasználók a dolgok internetjén keresztül megtehetnek, vagy amikor arról, hogy a technológiák hogyan használhatják a dolgok internetét a saját működésükhöz.