| Telefon: +36 22 501 632

Seacon Europe Kft. | 8000 Székesfehérvár, Móricz Zs. u. 14.

A kiberbiztonság szempontjából az elmúlt évben is nagyon sok fenyegetés jelent meg, azonban az informatikai rendszerek gyors fejlődésével, és a különböző világpolitikai események és helyzetek bonyolódásával 2020.-ban még több veszélyre kell felkészülnünk.

Mai cikkünk témája az 5G technológiájú eszközök biztonsága

A kibertámadások következő frontvonala az 5G technolóigájú eszközök környékén fog kialakulni.

Az új technológiákkal kapcsolatos viták nagy részét az 5G körüli felhajtás jellemezte 2019-ben. Mára, 2020 elejére egyre több 5G rendszer telepítését láthatjuk, egyre több 5G képes telefont és mobileszközt dobnak piacra, tehát számíthatunk arra, hogy a hackerek a technológia kiaknázására is koncentrálni fognak már ebben az évben.

(Az 5G-vel kapcsolatos kérdésekről a Techopedia cikkében olvashat angol nyelven)

Az interneten keresztül  csatlakoztatott eszközöket különösen veszélyezteti, és az a tény, hogy az 5G egyre inkább az interneten keresztül összekapcsolt világunk (IoT és IIoT) alapvető protokolljává válik, és ezzel együtt nemcsak a kisstílű hackerek, hanem egyes állami szereplők (titkosszolgálatok, elhárítás stb.) részéről is fő célponttá válik ‒ a politikai, a gazdasági és a közéleti tevékenységek megzavarásával.

(Minisorozatunk következő cikke: A számítógépes támadók nagyobb figyelmet fognak fordítani a Mesterséges Intelligenciára)